top of page

Yogalärare

Möt Gina & Therese

IMG_8540.JPG

Gina Azaric

Yogalärare, ledare, föreläsare

Gina har ägnat sig åt yoga och meditation i över 30 år och är internationellt certifierad yogalärare. Hon har vid sidan av sitt yrke som civilekonom, ledare och föreläsare tillbringat mycket tid, i Sverige och internationellt, med att fördjupa sig i olika yogiska traditioner. Från kundalini- och yinyoga till hatha- och ashtangayoga - varje yogaform bidrar till att bygga helheten. Flera tysta 10 dagars meditationsretreats och daglig meditation har skapat fördjupning. Gina ger klasser via Yoga for Good, välgörenhetsyoga som hon skapade till förmån för Hungerprojektet, där hennes vision om att göra gott för kropp och själ kombineras med att göra gott för andra.

 

Yogan och meditationen har för Gina blivit en naturlig livsstil där kraftfulla verktyg från den uråldriga traditionen skapat balans, närvaro och ett sätt att möta den stress som dagens arbetsplatser kan ha.

 

”Jag har fascinerats över vilken enorm kunskap, visdom och verktygslåda som yogan och meditationen tillhandahåller för att få oss att må bättre både fysiskt och psykiskt. I yogan och meditationen har jag hittat en form som kombinerar det mentala, fysiska och själsliga. Jag har alltid haft en stor kunskapstörst kring de medicinska och holistiska effekterna av yoga och meditation. Att nu även kunna dela med mig av forskningen och bygga in denna holistiska syn i min undervisning känns som att jag har hittat hem.”

 

Ginas utbildningar i utdrag

 • Certifierad yogalärare, Teacher Training Yoga Alliance, International Yoga Association

 • Injury free Yoga: Anatomi och biomekanik med Dr Steven Weiss

 • Kundalini yoga hos Skandinavisk Yoga och Meditationsskola

 • Ashtanga yoga Intensive hos Paul Dallaghan Yoga Thailand

 • Pranayama Intensive med Shri O P Tiwari hos Yoga Thailand

 • Ashtanga yoga Intensive med Petri Räisinen hos Purple Valley Yoga

 • Yin&Yang yoga med Sarah Powers från Insight Yoga Institute

 • Yin yoga intensive med Biff Mithoefer, Jamtse school of Yin yoga

 • Nadayoga, musik och chanting, Yogayama teacher training

 • Flera 10 dagars tysta meditationsretreats, Vipassana

 • Mindfulness för Ledare hos Minds Unlimited, certifierad av Googles program ”Search Inside Yourself

Tess3.jpg

Therese Engdahl

Yogalärare och musiker 

Therese är yogalärare och musiker med stor passion för båda. Hon är utbildad inom medicinsk yoga, yin yoga och Bikram yoga College of India och har mångårig erfarenhet som yogalärare från bl a Yasuragi, DuCalme, X-Force samt det egna företaget Magic Monday. Therese har även utformat program för att lindra stressymptom och dämpa oro.

 

Hennes kärlek till yoga föddes när hon bodde i USA och tog en yogakurs. Det tog ungefär två gånger tills effekten slog till med en enorm kraft och hon var helt fast. Kursen tog slut men hon fortsatte att gå upp kl 06.00 varje morgon för att börja dagen med ett pass. Och på den vägen är det än idag. Meditation är ett dagligt måste och att få dela med sig av de fantastiska effekterna av yoga är en ynnest.

 

”För mig handlar inte yoga om den perfekta livsstilen eller perfekt utförda posen, för mig är det ett komplement och en väg till fysisk och psykisk balans. Att få röra kroppen långsamt gör underverk för nervsystemet och ger oss möjlighet att snabbare snappa upp kroppens signaler. En ultimat väg till att lära känna sig själv.

 

Jag drivs av mina passioner musik och yoga och kombinerar dessa två i mina klasser. Som sångerska och musiker är jag medveten om, och upplever varje dag, den fantastiska effekten som ljudvågor har på nervsystemet. Stort fokus ligger på musik när jag undervisar. Jag använder mig även av chanting (mantrasång) med de som yogar med mig och tillsammans låser vi upp blockeringar mellan treenigheten hjärta, röst och sinne. När jag hittade yin yoga, meditation och chanting hittade jag hem och det är de elementen som min undervisning består av.”

 

Therese utbildningar i utdrag:

 • Certifierad yin yoga lärare: Arhantayoga Yin Teacher Training, Yoga Alliance, International Yoga Association 

 • Bikram Yoga på Bikram Yoga College Of India

 • Medicinsk yoga på MediYoga Institutet

 • The Ziva Meditation Technique med Emely Fletcher

 • Chanting och Kundalini: Student till Normandie Kieth, Wanderlust Hollywood

 • Hot Flow och lärarworkshops hos Kim Melander duCalme

bottom of page